Lotto

Svenska spel är ett statligt bolag i Sverige som tillhandahåller olika typer av spel. Ett av deras populära spel är Lotto som lockar många spelare med sin så kallade Drömvinst. Dragningen av Lotto från Svenska Spel visas varje onsdag och lördag på TV4 så att alla kan ta del av dragningen. Du kan spela både via internet och ombud för Svenska Spel.Lotto är ett spel som varit känt sedan 1500-talet och ordet kommer från det italienska språket. Det är ett slumpmässigt spel där du ska välja ett antal nummer och sedan hoppas att det är dina nummer som dras och gör dig till vinnare. Svenska Spel har erbjudit spel på lotto sedan 1980, då företaget hette Tipstjänst. Lotto är ett enkelt men spännande spel.

Hur spelar du lotto hos Svenska spel?

Du kan spela både via Svenska Spels hemsida och ombud. Du väljer ut sju nummer och hoppas att du prickar in dessa. Det är 35 bollar med nummer som sedan slumpmässigt dras och ger den vinnande raden. Det finns två dragningar på onsdagar och två på lördagar som kallas Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller en av dragningarna.

Lotto med joker

Du kan också välja om du vill spela på Joker, ett tilläggsspel som kan ge dig Drömvinsten på minst 75 miljoner kronor! Joker är ett nummer som du kan vinna på baklänges eller framlänges om du får minst två av siffrorna rätt. I kombination med sju rätt på Lotto 1 eller Lotto 2 blir Drömvinsten din. Du kan också vinna vinster på endast Jokernumret.

Vinster

I varje dragning dras 7 bollar plus 4 så kallade tilläggsnummer. Du vinner om du har 4-7 rätt eller 6 rätt plus tilläggsnummer. Vinstsummorna varierar från gång till gång. En ensam vinnare med sju rätt garanteras minst en miljon i vinst. En lottorad kostar tre kronor och Jokern kostar minst tio kronor men du kan höja insatsen till 20 eller 30 för chans på högre vinstsumma.