Powerball

Chansen att vinna stort har alltid lockat människor att spela och lotto är ofta det spel som delar ut de största vinsterna. Lotto går till på så sätt att spelaren skall försöka förutse ett antal nummer som varje vecka slumpas fram med hjälp av numrerade bollar. I svenska lotto är det sju bollar.Det går att vinna riktigt stort på lotto i Sverige, de största vinsterna någonsin i Sverige är på över tvåhundra miljoner kronor. Det kan tyckas imponerande, men det är ändå småpotatis jämfört med de allra största lottovinsterna som delats ut i USA. Powerball är där ett av de populäraste lottospelen.

Storvinster från Powerball

Powerball är namnet på ett amerikanskt lotteri som ägs och drivs av delstaterna. Lotteriet har dragning varje vecka. För att vinna detta lotteri krävs det att spelaren gissar rätt på ett nummer som varje vecka slumpas fram med hjälp av sex bollar. Det finns flera olika lottospel i USA men Powerball håller jackpottrekordet.Den allra största vinsten från Powerball är också den allra största lottovinsten någonsin i hela världen. Powerball delade ut en jackpott på svindlande 1,6 miljarder dollar år 2016. Vanligtvis är det flera som vinner när Powerball betalar ut riktigt stora summor och det var tre spelare som fick dela på jackpotten 2016.

Största enskilda vinsten

Den spelare som vunnit mest genom att spela hos Powerball är en kvinna vid namn Mavis L. Eanczyk. Hon var den enda som hade den vinnande raden år 2017 när Powerball delade ut över 758 miljoner dollar. Anledningen till att vinsterna kan bli så stora är att jackpottarna successivt byggs upp.Om ingen lyckas få till en vinnande rad står pengarna kvar, veckan därefter blir summan större och vinner ingen då fortsätter jackpotten att växa. Powerball och även Mega Millions brukar alltid ge lottofeber i USA eftersom det är så enorma summor som kan delas ut. Att spela på Powerball kostar dessutom inga större summor.